onsdag 4 maj 2011

EasyEL - en av Stefans bästa investeringar

Stefan Alvelod driver en traditionell elfirma i Lidköping. Stefans tanke när han startade företaget var att inte ha några anställda, men så blev det inte. Snart behövdes en elektriker till och sedan en till. Nu har Stefan Alvelods EL AB funnits i 10 år och vuxit till en elfirma med fem elektriker. De jobbar med husleverantörer, lantbrukare, småföretagare och privatpersoner. Speciellt delen med husleverantörer har växt och de gör idag elinstallationen i 20-25 villor per år.

2008 började Stefan rita med EasyEL. Han hade aldrig ritat CAD tidigare, men det gick snabbt att komma igång och har fungerat mycket bra.

- En av de bästa investeringarna som jag har gjort i företaget, säger Stefan.

Med fyra anställda och många projekt som pågår samtidigt så ser Stefan stora fördelar med att dokumentera jobben i förväg:

- EasyEL har inneburit ett lyft för hela företaget. Vi har ordning på jobben och vi klarar att hantera fler jobb samtidigt, säger Stefan.

Jobben för husleverantörerna / husköparna flyter väldigt smidigt. Där fungerar ritningarna från EasyEL som navet i processen och håller reda på vad som är sagt, vad som är beställt och utgör underlag för elektrikern som ska utföra jobbet.

Stefan börjar alltid med att skapa ett förslag i EasyEL för att ha som underlag i diskussioner med kunden. Efter att ha diskuterat ändringar och tillägg med kunden så uppdateringar Stefan ritningen. Det gör att man alltid vet vad man kommit överens om och att vem som helst i firman kan utföra jobbet hos kunden.

Har du fler tips på hur man ger kunden ett proffsigt bemötande?